Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Vill du bli en del av Arvika kommuns IFO-team? Brinner du för de sociala frågorna och vill leda våra engagerade socialsekreterare på Barn- och Familjeenheten, i arbetet för att nå bästa kvalité åt dem vi är till för? Då kan det här uppdraget vara något för dig!

Individ- och familjeomsorgen i Arvika är organiserad inom en avdelning med åtta olika enheter fördelat på tolv chefer. Barn- och familjeenheten, stöd- och behandlingsenheten, familjerättsenheten, enheten för ekonomiskt bistånd, vuxenenheten, socialpsykiatri samt arbetsmarknad- och integrationsenheten. Här arbetar du med kollegor som har både lång och kortare arbetslivserfarenhet.

Barn- och Familjeenheten består av en enhetschef, en koordinator, en administratör samt 16 socialsekreterare. Gruppen är indelad i en mottagningsgrupp, en utredningsgrupp och en familjehemsgrupp. Enhetens koordinator arbetar främst med rutiner, riktlinjer och arbetstyngdsmätning. Administratörer finns inom avdelningen, och tillhörande denna enhet finns en administratör som främst utför uppgifter åt barn- och familjeenheten.

I Arvika fattades ett beslut 2015 om att utöka antalet enhetschefer inom IFO. I och med detta beslut har nu varje chef ett mindre antal medarbetare, vilket ger förutsättningar till ett nära ledarskap. Som enhetschef ingår du i IFO:s ledningsgrupp tillsammans med avdelningschef, utvecklingsledare och övriga enhetschefer. Ledningen träffas regelbundet en förmiddag i veckan och ni har ett nära samarbete. Tillsammans arbetar ni utifrån ett helhetsperspektiv och i samverkan kring alla IFO:s områden. Regionala uppdrag innefattas i tjänsten.

IFO har en utvecklingsledare som är en spindel i nätet för ledningsgruppen och behjälplig i varierande uppdrag, såsom kvalité- och verksamhetsutveckling, arbetsmiljöfrågor, granskningar och budgetuppföljningar.

Arbetsuppgifter

Det här är en perfekt roll för dig som vill arbeta i team med chefer och medarbetare. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för 18 medarbetare. En av dina främsta uppgifter är att stödja och inspirera medarbetarna i deras arbete, och att ge det bästa till de individer som är i behov av stöd och hjälp från socialtjänsten.

Vi erbjuder dig ett varierande arbete i en roll med både eget ansvar och nära samarbete med andra. Som enhetschef i Arvika har du också tillgång till stöd i form av ekonomi-,  information och personalstab.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom med erfarenhet från myndighetsutövning. Om du tidigare har arbetat som chef inom socialtjänst så är det meriterande men inte nödvändigtvis ett krav.

Som person är du trygg i ditt sätt att leda. Du arbetar målinriktat, strategiskt samt har god analytisk förmåga. Du är tydlig i din kommunikation och handlingskraftig. Du vågar stå för fattade beslut som du har förmågan att göra begripliga för medarbetarna. Du är positiv, ödmjuk och ser möjligheter i att samverka med andra. Du är nyfiken och ser det som en självklarhet att hålla dig uppdaterad och följa utvecklingen inom socialt arbete. Du har förmågan att inspirera, motivera och coacha dina medarbetare till att fortsatt utvecklas i sin yrkesroll. God samarbetsförmåga och flexibilitet är en förutsättning för att lyckas med uppdraget.

Du behöver också ha B-körkort för manuell växellåda.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Välkommen med din ansökan, till ett team som brinner för socialt arbete!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde våren 2018
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Arvika
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/118
Kontakt
  • Anna Jarebo, 0570-82867
Facklig företrädare
  • Kristine Frenning, Akademikerförbundet SSR, 0570-72 78 38
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat 2017-12-08
Sista ansökningsdag 2018-01-07

Tillbaka till lediga jobb